24 februar 2011

Norsk designer

Med tiden har det vokst fram mange norske designere, ikke bare lokalt her i Norge, men personligheter som har blitt store internasjonalt. Fam Irvoll er en av de som virkelig har blomstret de siste årene. Hun har vokst opp i Oslo, og tatt utdanningen sin ved Esmond International i 2005 og Central St Martins i London 2008. Hun er kjent for sine sterke farger, 3D og tegneserie figurer. Norske kjendiser lot seg fort begeistre for sine produkter, og nå har også store stjerner som Rihanna, Lady Gaga, Beyonce og Mika roset designet hennes.

Fams siste arbeid er i sammarbeid med arts & craft, hvor hun designer smykker i tre kolleksjoner: Candy, Cherry og Sailor. Dette er selvfølgelig gjort med kjent Irvoll stil.




Klærne hun har designet henger sterkt sammen med den nye smykke kolleksjonen. Stilen er lekent, lett og barnslig, med inspirasjon fra eventyr, dyreverden og sterke farger. Når det kommer til den nye kolleksjonen, synes jeg det har skjedd en vending. Fargene er ikke så sterke, den naive stilen er der uten preget av inspirasjon hentet fra barn. Nå er det røyk, leppestifter, pistoler og kvinneansikt som er i sentrum. Men det går fortsatt ann og se at det er Irvoll som har designet klærne. 

Det som jeg husker først fra henne, er de store hodedekorasjonene, formet som kaker og muffins. De sterke fargene, interessante formene og morsome motivene er det jeg liker ved Irvolls design. I et intervju med KK.no kritiserer hun den norske befolkningen for å kle seg kjedelig, hvor alle ser like ut. Dette er jeg enig i. Fordi folk generelt har lett for å sette seg i samme spor. Under det samme intervjuet sier hun at alle trenger ikke å være like, men våge å prøve noe nytt. Derfor er Irvoll en viktig og sterk personlighet, hun våger og gjør det med stil. Hun gjennomfører å kjører fult ut. Dette inspirerer til å gjøre det samme, på sin egen måte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar